Демонстранти се оплакват от грубо отношение към тях

Изгониха протестиращи от съда в Стара Загора. В понеделник те се събрали, за да подкрепят семейство, което се явявало на дело заради катастрофа на пътя, при която бе убито 13-годишно момиче. При трагедията загина и възрастно семейство. Инцидентът е от миналата година и се случи до чирпанското село Зетьово.

Демонстрантите твърдят, че върху тях е било упражнено насилие. „Всички влязохме заедно в съдебната палата. Полицаят обаче вторият път, когато опитах да вляза, ме избута и ме изгони от залата с груби думи”, разказа в ефира на „Здравей, България” протестиращият Христо Калпаков.

От съдебната палата обясниха за NOVA, че заседанието е трябвало да бъде открито. Докладчикът по случая обаче е разпоредил минути преди старта му на него да присъстват само редовно призованите по делото. Ще бъде направена и проверка дали е имало физическо и вербално насилие над протестиращите, тъй като в коридорите има поставени камери.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook