Обсъждат да има четвърти заместник-министър на здравеопазването

Депутатите одобриха на първо четене промени в Закона за здравното осигуряване, според които подуправителят на Здравната каса ще се избира от Народното събрание, съобщи БНР.

ПП-ДБ издигнаха свой кандидат за управител на НЗОК

Да има четвърти заместник-министър на здравеопазването – такава промяна в правилника за устройството на ресорното министерство се обсъжда, но не е взето решение по нея. Това обясни пред депутатите от здравната комисия в парламента заместник-министърът Михаил Околийски. Обяснението дойде в отговор на въпрос, отправен от председателя на комисията Костадин Ангелов, който е и бивш здравен министър.

Костадинов посочи, че до момента назначение на четвърти заместник-министър е имало само в условията на световна криза, каквато е била Covid пандемията. 

В понеделник в комисията ще бъде проведено изслушване на кандидата за управител на фонда Станимир Михайлов, който е единственото предложение, внесено по новата процедура за избор на редовен управител на Здравната каса.

Новините на NOVA в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.