Семейството е прекосило досега половин Франция, Италия, Словения, Хърватия, Унгария, Румъния

С каруца, теглена от магарето Нина, семейство с четири деца пътува от Франция за Палестина. Пътешествието им започнало преди две години, а днес ги доведе в Ловеч.

Юсуф е дърводелец, а Матилда френски журналист. Имат четири деца. Един ден семейството решава да загърби светския живот и да тръгне на дълъг път. Тръгнали са от Париж, а крайната им дестинация е родната страна на мъжа. 

Целта на пътуването е да образоват децата си, като им покажат повече от света.

Данъчните във Варна пуснаха каруца на търг

„Искаме да покажем на децата си света, но не такъв, какъвто го виждат по телевизията и четат за него в интернет, и по вестниците. Искаме да изградят своя представа и когато пораснат, да решат какво да правят с живота си", разказва Матилда. 

Семейството е прекосило досега половин Франция, преминало е през Италия, Словения, Хърватия, Унгария, Румъния, за да достигне до България. Следват Турция, Сирия, Йордания и Палестина. В каручката шестимата пътешественици и тяхното куче си имат всичко необходимо - дрехи, лекарства, храна и вода. Домът им на колела е тесен, но имат и палатка, в която нощуват.

"Пътуването ни не е скъпо. Живеем с минималното, което е нужно на един човек да преживее. Хората, с които се запознаваме, ни помагат с каквото могат", споделя още тя.

Семейството вече две седмици е територията на България. "През първата седмица минахме през няколко села между Видин и Лом, но не срещнахме много хора. Селата бяха празни. Така, че не успяхме да се запознаем с много хора", разказва Юсуф.

Въпреки това те вече са научили няколко български думи - "наздраве, комар и жега".

След още две години се очаква те да пристигнат в Палестина, където ще останат само три месеца, след което ще се върнат обратно във Франция.