Администрацията на УЕФА ще оцени всяка от кандидатурите през следващите месеци

Футболните федерации на Турция и на Италия поискаха да обединят индивидуалните си кандидатури за домакинство на Европейското първенство през 2032 г., потвърди УЕФА днес. Информацията е на Анадолската агенция (АА) за БТА.

„През 2021 г. УЕФА започна процедурата за избор на домакини на две последователни издания на Европейското първенство, през 2028 г. и 2032 г. Турската футболна федерация (TFF) подаде заявки и за двете издания, а Италианската футболна федерация (FIGC) реши да кандидатства само за изданието през 2032 г.“, обясни УЕФА в съобщение, отнасящо се до футболните федерации на двете страни.

„Съвместна кандидатура за домакинство на изданието през 2028 г. също беше подадена от пет асоциации: Англия, Северна Ирландия, Република Ирландия, Шотландия и Уелс“, се добавя в изявлението на УЕФА.

Ръководният орган на европейския футбол заяви, че ще работи с двете федерации, за да гарантира, че документацията, която трябва да бъде представена за съвместната им кандидатура, е в съответствие с изискванията за кандидатстване.

Администрацията на УЕФА ще оцени всяка от кандидатурите през следващите няколко месеца, като изпълнителният комитет ще гласува на 10 октомври кои държави ще спечелят правото да бъдат домакини на изданията през 2028 г. и 2032 г.

През април Турската футболна федерация подаде окончателна кандидатура за домакин на изданието през 2028 г.

Източник: БТА