Руската анимация „Маша и Мечока” стана любима на малки и големи

„Маша и Мечока” е руски анимационен телевизионен сериал. Той е базиран на устната детска народна приказка със същото име. Сериалът се фокусира върху приключенията на малко момиченце на име Маша и нейния грижовен приятел - мечето, което винаги я пази от бедствия. Първият епизод е пуснат през 2009 г. Сериалът е преведен на 42 езика и е излъчван почти във всички краища на света. Анимационното филмче можете да откриете в EON Kids – част от ТВ платформата на EON.

Рускоезичната версия на епизода "Рецепта за катастрофа" има повече от 4,3 милиарда гледания към юни 2020 г., което го прави петото най-гледано видео в Youtube за всички времена и най-гледаното видео, което не е музикален клип.

Сериалът се състои от пет сезона. Петият сезон стартира през юни 2020 г. и се превръща в първата продукция в Русия, която някога е пускала анимационно телевизионно шоу в 4K.

Вижте пълна информация за пакетите EON LIGHT, EON FULL и EON PREMIUM ТУК

Маша (умалителна форма на Мария) е тригодишно момиченце, което е изобразявано като палаво и хиперактивно. Тя винаги мисли за игри. Малката Маша живее в къща, близо до железопътна гара. До дома ѝ има пътека, която води до къщата на Мечката. Маша много обича Мечо, но в игрите си е склонна да му създава проблеми. В сериала не са показани нито родителите на Маша, нито родителите на нейните приятели.

Тя обича сладкишите. Характерът на Маша съчетава характеристиките на 6-годишните деца (прави граматически грешки, когато говори, плаче, когато не ѝ дават това, което иска) с уменията на възрастните (играе тенис, лови риба, прави консерви, свири на електрическа китара).

На руски език тя се озвучава от Алина Кукушкина, а на английски език Елси Фишър - гласът на Агнес във филмите Despicable Me - дублира гласа на Маша в първия сезон. В следващите сезони Маша е дублирана от Ребека Блум и Анджелика Кими.

Супер забавление и безопасна среда за деца с EON Kids: EON за деца – част от абонаментните пакети на EON е забавна и безопасна дигитална среда, която децата лесно управляват сами. Телевизионните канали и съдържание са специално подбрани за деца. Можете да създадете EON профил на вашето дете според неговата възраст, платформата дава възможност и за създаване на множество детски профили със забавна картинка за аватар. С EON TV детето ви ще се наслади на избрано съдържание на всички устройства.