До дни ще стане ясно и колко тона пластмаса се е изсипала на пл. „Батенберг”

Равносметката от кампанията „Капачки за бъдеще”, която отново обедини хиляди хора. Над 24 хил. лв. са събрани вчера само от дарителските урни в София. До дни ще стане ясно и колко тона пластмаса се е изсипала на пл. „Батенберг”, за да бъде закупена шеста неонатална линейка.

За първи път тази година в инициативата се включиха и младоженци. Снимките на младото семейство, както и на двойка възрастни, които предадоха капачките си на доброволците, обиколиха социалните мрежи и светкавично провокираха вълна от реакции.

На фона на еуфорията около сватбата си, отделили време и да оставят „Капачките си за бъдеще”. Момент, който Диляна Калинова успяла да улови с фотоапарата си.
„Това беше може би кулминацията от деня, двама млади, дойдоха на площада да оставят своите капачки и всички бяхме във възторг. Ехтеше целият площад „Горчиво”, „Браво” и беше много емоционално за всички", разказва Калинова, любител фотограф. 

"Капачки за бъдеще" събира средства за шеста детска линейка

„Много младоженци изпращат сумите, които събират от своите сватби и ги превеждат по банковата на сметка, но за пръв път имаме младоженци на площада", посочи Росица Стакева, организатор на „Капачки за бъдеще”. 

За да оставят и своите капачки, на площада доброволците срещнали и двойка възрастни. „Двамата се подкрепят и носят две бутилчици, пълни с капачки”, добави Стакева. 

„Хванати за ръка, дойдоха на площада и оставиха капачките си. И като ги попитах защо са там – човекът отговориМ "Всички трябва да бъдем тук". Изключително скромни хора, в погледа им блестеше оптимизъм и надежда. Когато им благодариха доброволците, че са там, те казаха: "Не, ние ви благодарим. Благодарим, че сте тук и че правите добро”, разказва Калинова. 

Нова офроуд линейка ще помага в труднодостъпни и бедстващи райони

Кампанията продължава до 22 октомври в други градове в страната. Целта – шеста неонатална линейка и още спасени животи.
„Благодарни сме на всеки един човек, който е донесъл една капачка, едно кенче, една бутилка. Много благодарност трябва да изпитваме към тези възрастни хора, които наистина са дали живота си за нас и това, което са направили трябва да бъде оценено. А на младите хора пожелавам за правят все повече и повече добро, така че и идните поколения да ги оценят", каза още Стакева.