Униформените проверяват сигнали за нарушаване на изборното законодателство

Арести в Старозагорско при акция срещу разпространението на наркотици и купуването на гласове. Шестима бяха задържани в Калитиново, двама от тях за притежание на дрога. Жандармерия и полиция блокираха тази сутрин старозагорското село. Акцията бе насочена срещу битова престъпност, разпространението на наркотици и купуване на гласове. 

Трима задържани при акция срещу търговията с гласове в София

На всички входове на селото имаше полицейски пунктове. Проверяваха се всички автомобили. Полицията влезе и в една от къщите. 

На територията на областта са проверени общо 687 души, 452 моторни превозни средства, 23  заложни къщи, 13  пункта за черни и цветни метали, 9 автоморги, автосервизи и депа, 35 питейни и увеселителни заведения и 29 търговски обекта.

Съставени са 262 акта за установяване на административни нарушения и фишове. С полицейски заповеди за срок до 24 часа са задържани 12 души. 

В хода на спецакцията са иззети близо 700 грама суха, зелена тревиста маса – марихуана, по първоначални данни. Открити са и над 200 незаконно притежавани патрони за ловно оръжие. 

Започнати са общо седем бързи и три досъдебни  производства - за притежаване на наркотични вещества, за иззети боеприпаси, както и за установен незаконен пункт за изкупуване на черни и цветни метали.