По думите му вотът на недоверие няма да попречи на влизането в пространството за свободно движение

Австрия и Италия затвориха границата. Германия и Австрия също имат по средиземноморския път миграционен натиск. Но той не е от България. Всички са единодушни, че приемането на България няма да постави Австрия в по-голям миграционен риск. Обратно - ще го намали. Приемането на България и Румъния ще увеличи сигурността на Шенген. Това заяви евродепутатът Андрей Ковачев за "Денят на живо".

България е най-уязвимата страна членка на НАТО за руската дезинформация

По думите му вотът на недоверие няма да попречи на влизането в Шенген. "Опозицията чрез мотивите си за него се опитва да си играе със страховете на хората по отношение на отбраната. Процесът на модернизация на нашите военновъздушни и сухопътни сили трябва да продължи. Трябва да имаме достатъчно финансово обезпечен бюджет за отбрана и за обучение на нашите служители в тази сфера", заяви Ковачев.

Според всеки аргумент се използва от премиера на Нидерландия Рюте за недопускане в Шенген. "Той си позволи да каже, на българската граница може да се преминава с 50 евро. Това го е чул от някой в българския парламент и някой му е казал, ето ти един аргумент, за да може да кажеш, че е правилно да ги спрете. Това беше доста неприятно и моите колеги от Нидерландия повдигнаха въпроса пред правителството, че не може премиер да си позволи да разпространява такива слухове и неистини само и само за да намери аргумент срещу приемането на България в Шенгенското пространство. Така че от една страна Нидерландия, пак и Австрия със сигурност ще търсят някакъв допълнителен аргумент, защото те нямат никакъв", коментира той. 

Целия разговор гледайте във видеото.