Начо Панталеев беше пуснат на свобода срещу подписка

Шофьорът, който причини катастрофата, в която загина Ферарио Спасов, е пуснат на свобода срещу най-леката мярка – подписка. Репортерът Мартин Георгиев разговаря с наблюдаващия прокурор по телефона. Пред NOVA Йордан Кожухаров заяви, че Начо Панталеев не е осъждан, има семейство и малко дете и няма опасност да се укрие.

Знаете ли, че той работи в Англия и има опасност да се укрие, като DJ работи? „Може и да е работил, но не мисля, че има опасност да се укрие”, отговори Кожухаров.

Има ПТП, в което отнася стълб в центъра на Лясковец и кадри,че кара с 268 км/ч край Велико Търново?

Пускат срещу подписка шофьора, причинил катастрофата с Ферарио Спасов

„Може и да има, в тази ситуация нямаме все още изяснена причината за ПТП-то, да ви кажа честно", допълни Кожухаров.

Междувременно стана ясно, че и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов е извикал в понеделник в София прокурора Кожухаров. По информация на NOVA се очаква той да бъде отстранен от разследването и то да бъде поето от друг наблюдаващ прокурор.

Около 17:00 часа вчера Ферарио Спасов пътува по главния път София - Варна. Прибира се към Ловеч след мач от Трета дивизия на неговия отбор - Дунав (Лом). Застига го бърз, спортен автомобил. Блъска го отзад и буквално го изхвърля от пътя. Ударът е фатален и футболният треньор загива на място. Домакините на мача от Локомотив ГО, с които е бил допреди броени минути, са в шок.

„Бях си вкъщи със семейството и като разбрахме – студен душ ме обля и рухнах. С г-н Спасов си говорихме доста дълго преди и след мача. Съкрушен съм. Съболезнования към всички негови близки и приятели”, заяви Лъчезар Русев, треньор на ОФК „Локомотив” (Горна Оряховица)

Инцидентът с Ферарио Спасов напомня на този с журналиста Милен Цветков, който загина преди повече от три години.

„Причинилият катастрофата е застигнал предно движещия се автомобил и се блъска в него. Скоростта е била силна и голяма и колкото по-бързо се движи автомобил – толкова по-големи са последствията”, каза Мария Ботева - главен инспектор в отдел "Пътна полиция" при МВР.

Зад волана на белия автомобил, който изхвърля Ферарио Спасов от пътя, е 24-годишният Начо Пантелеев от Лясковец.

Това е домът на 24-годишния шофьор, причинил катастрофата, при която загина Ферарио Спасов. В град Лясковец фамилията е известна като Манджите.

В Лясковец и Велико Търново добре познават задържания Начо Пантелеев, но не искат да говорят за него. От публикации в социалните му профили става ясно, че харесва дрифтовете и високите скорости.

Това е снимка, за която задържаният младеж сам твърди, че е направил от колата си преди 4 месеца. Отново на главния път София-Варна. Километражът е на 268 км/ч. Той е и шофьорът, който преди няколко седмици отнася стълба пред полицията в Лясковец. Тогава пробите за алкохол и наркотици са отрицателни, но полицията намира в него райски газ. След този случай Пантелеев си купува нов автомобил, с който е в момента на катастрофата с Ферарио Спасов.
Снощи той беше задържан за 24 часа, но днес е пуснат срещу подписка. Според прокуратурата няма опасност да се укрие.

Днес на шофьора е повдигнато обвинение. То е за причиняване на смърт по непредпазливост, като се посочва, че мъжът е изгубил контрол над автомобила си при мокра настилка.

Ферарио Спасов е едно от знаковите имена в българския футбол. „Човек, който винаги е бил пример за нас – треньорите. Голям специалист, шампион. Това е човек, който си отиде прекалено рано”, коментира Лъчезар Русев – треньор на ОФК „Локомотив“ (ГО).