Установени са 5 водачи с алкохол и 6 неправоспособни

На територията на ОДМВР-Сливен се осъществява ежедневен контрол по пътна безопасност и се провеждат специализирани операции по контрол на скоростта, правоспособност и пешеходци. В ход е традиционната акция „Зима”. Активно се проверява за употреба на алкохол и/или наркотични вещества от водачите на МПС на територията на общинските центрове и малките населени места в областта.

ТЕЖКИТЕ КАТАСТРОФИ: Кога властите ще се справят с убийците на пътя?

За периода от 10 до 17 ноември на територията на ОДМВР-Сливен са констатирани 1044 нарушения на Закона за движение по пътищата. Съставени са 158 актове за административни нарушения и 886 фишове, от които 322 за скорост. Установени са петима водачи на МПС, употребили алкохол, като един от тях е с показатели на дрегера над 1,2 промила. Един водач е отказал да бъде изпробван за употреба на наркотични вещества. Установени са шестима неправоспособни водачи. За всички случаи са съставени актове и са образувани досъдебни производства.

За една седмица са проведени седем операции по метода широкообхватен контрол на територията на Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица. Активно се проверява подготовката на автомобилите за движение при зимни условия – гуми, светлини, течност за чистачки и други.

Източник: ОДМВР-Сливен