Жителите твърдят, че дори линейки не могат да стигнат до нуждаещи се хора

Два дни градовете Бяла Слатина и Кнежа са блокирани от тирове. За това сигнализираха от управата на града. Жителите твърдят, че дори линейки не могат да стигнат до нуждаещите се хора. От Агенцията за пътна инфраструктура отричат да има проблем. 

Снежното бедствие в Северна България: Областните управители с последна информация

Зам.-областният управител на Враца Николай Николов съобщи за NOVA, че в района има спрели, а не аварирали тирове. "Те са там, защото трябва да ползват задължителната 9-часова почивка. Данните за това дали са я спазили или не, се записва на тахографската шайба в камиона и подлежи на проверка във всеки момент от пътуването. Данните се пазят и дълго след това и отново подлежат на проверка от контролните органи. Затова шофьорът е длъжен да спре движението и да изчака да изтекат", обясни той.

Според зам.-кмета на Кнежа Капка Митева ситуацията в града е изключително напрегната. "В града е пълно с тирове. Колоната от вчера сутринта е километрична, стига до Долни Дъбник. Сутринта задръстването беше във всички посоки. Заради ремонт на пътя Ботевград - Видин целият трафик преминава през Кнежа. По наша информация ще продължи до юни 2024 г. Има забрана тировете да бъдат задържани на територията на област Враца. В резултат на това те спират в област Плевен. Улиците на Кнежа са блокирани. Има спрели са почивка, но има и такива, които искат да се движат, а не могат, защото движението е напълно затворено в едната посока. Понякога и в двете", обобщи тя.

Повече гледайте във видеото.