Пострадали са най-малко девет души

Трима души загинаха при взрив във физкултурен салон на университет в град Марави в Южните Филипини днес, предаде Ройтерс, като се позова на местни медии. Агенцията допълва, че според данните за момента на филипинската секция на Си Ен Ен ранените са най-малко деветима.

Взривът е избухнал по време на католическа литургия във физкултурния салон, гласи информацията на радио Ди Зет Дабъл би (DZBB).

Радикален ислямист нападна минувачи в центъра на Париж, има жертва и ранени (ВИДЕО+СНИМКИ)

Управата на държавния университет на остров Минданао е "дълбоко опечалена и потресена от този акт на насилие по време на религиозно приобщаване", се казва в нейно изявление в социалната мрежа "Фейсбук". "Ние недвусмислено осъждаме по най-категоричен начин този безсмислен и ужасяващ акт", се казва още в изявлението.

Лекциите и упражненията бяха отменени до второ нареждане. Ройтерс припомня, че университетът в Марави е бил обсаден от ислямистки бойци, свързани с радикалното движение "Ислямска държава", през 2017 г. Трагедията се разигра на филипинския остров Минданао, който по-рано днес бе разтърсен от земетресение с магнитуд 7,6. 

Източник: Иво Тасев, БТА