Благотворителни шествия имаше в Бургас и във Велико Търново

Десетки мотористи, облечени в костюми на Дядо Коледа, направиха атрактивно мотошествие по улиците на Велико Търново навръх Рождество Христово. По традиция инициативата е с благотворителен характер.

"Миналата година участваха над 500 души. Събраните средства от мероприятието ги даряваме за човек от града, който има нужда от лечение", посочи Георги Недев, организатор на събитието. 

Той разказа, че и тази година има деца в неравностойно положение, които ще придружат дарителите, превозвани от автобус. "Единият автобус е за тях, а втория ще бъде за граждани и техните деца", добави Недев.
Празничната обиколка започна в 10 ч. и продължи до 12 часа във Велико Търново. 

Пожарната служба във Велико Търново също е събрала средства, с които се включи в дарителската кампания. 

Дядо Коледа на мотор: Рокери се събират във Велико Търново (ВИДЕО)

Рев на мотори и мирис на бензин бяха усетени и в Бургас. Десетки мотористи, облечени като Дядо Коледа по традиция преминаха по бургаските улици. Участниците са над 100 тази година.
"За 17-а година радваме деца. Приготвили сме около 500 подаръка. Хората ни махат, настроение и много радост в детските очи", каза организатор.

"Идеята е да зарадваме децата. Ще има и деца, които случайно ще получат, искаме да подарим усмивки на децата. Усмивките зареждат! Когато видиш детските усмивки - няма по-голямо щастие!", добави Атанас Киров. 

Повече гледайте във видеата.