Техните искания са за по-добри условия на труд и живот

Започна блокадата на Париж, която френските фермери предприеха въпреки отстъпките на правителството. Недоволните обявиха, че ще блокират столицата за неограничен период от време. Техните искания са за по-добри условия на труд и живот.

СНИМКИ ОТ ПРОТЕСТА ВИЖТЕ ТУК

Вътрешното министерство обяви, че са мобилизирани 15 000 служители, за да не се позволи на тракторите да влязат в Париж и в другите големи градове. Междувременно, в недоволството се включиха и таксиметровите шофьори, които настояват за по-високи тарифи при превоза на клиенти.

Миналия петък френският премиер Габриел Атал обяви големи отстъпки за производителите, на фона на продължаващите от дни протести.

Френските фермери отново блокират Париж

„На този етап това, което искаме, е да увеличим натиска. Затова ще блокираме основни магистрали от и за Париж, до около 30 километра от столицата. Нашата цел не е да пречим на ежедневието на французите. А да окажем натиск върху правителството, така че бързо да намери решение за справяне с кризата”, заяви председателят на фермерския синдикат Арно Русо. 

„Лично мен протестите не ме притесняват. Аз съм от Париж, ходя на работа с автобус и не усещам последствията от тази блокада. В крайна сметка, всичко това е временно, а и е важно за фермерите”, коментира жителят на Париж Нарис Нунси.

Повече гледайте във видеата.