Вижте как можете сами да преобразите дома си

Мечтата ви е да разполагате с красив дом, но не разполагате с достатъчно финансови възможности, за да го осъществите? Няма проблем! Красивият дом в никакъв случай не означава скъп такъв.

Запознайте се с някои бюджетни идеи за обновяване и декорация на интериора, които няма да ви струват скъпо, а ефектът ще бъде „уау”. Чрез тези дребни, но значителни елементи ще придадете елегантен вид на дома си. От онлайн магазин TeMax споделят повече за бюджетните идеи в следващите редове.

Направете освежаване

За да придадете стилен и по-нов облик на дома ви, може да се възползвате от следните идеи, споделени от https://temax.bg/:

боядисване – правилният подбор на цветовете има ключова роля в организирането на пространството и придаване на желания визуален ефект. Ако искате стил, елегантност, чувство за просторност и по-голяма квадратура на помещенията, може да пребоядисате стените и тавана в по-светли тонове. За целта дори не ви е необходим майстор – в онлайн пространството ще откриете множество клипове с насоки за боядисване и декорация. Ще откриете много достъпни материали, с които мечтата ви за красив дом да се осъществи;

добавете растения – ако в стаята нямате никакви растения, значи е време да добавите такива. Освен бюджетна, тази идея е и подходяща за здравето ви. Въздухът ще бъде по-чист, а зеленината, която контрастира с интериора и обстановката, ще внесе свежест;

декоративни елементи – възглавници за декорация в контрастни тонове, светещи дървени рамки за картини, тематични постери и други бюджетни предложения ще ви помогнат да направите вътрешното пространство модерно и стилно.

Тези съвети няма да ви струват много, но с правилния избор на цветове и дизайни ще постигнете голям успех в освежаването.

Реставрирайте старите мебели

Ако не искате да давате излишни средства за нови мебели, може да реновирате старите. Модерна и интересна възможност, която да придаде изцяло нов стил на интериора ви, е използването на техниката за декупаж.

Материалите, които ще ви бъдат необходими, са бюджетни, а чрез правилно изпълнение на стъпките мебелите ви ще изглеждат като нови. Може да приложите техниката на декупаж върху столове, шкафове, маси и други дървени конструкции. Сред необходимите материали за декупаж са специална хартия, акрилни бои, четка и лак.

Снимка: iStock

Онлайн ще откриете много идеи, планове и уроци по стъпки, клипове с ръководства и други, които да ви помогнат да постигнете големи резултати с малко средства.