В кръвните му проби полицаите откриха алкохол и кокаин

Мъж с положителни тестове за алкохол и наркотици предизвика две катастрофи в София в неделя сутринта. И при двата сблъсъка колата на задържания ударила други автомобили, които чакали на червен светофар. При втория удар, който стана на кръстовището на булевардите "Андрей Сахаров" и "Александър Малинов" в столичния квартал "Младост", пострада шофьорът. Той е в тежко състояние в болница – със счупени нос и таз и с хематом на мозъка.

Шофьор с положителни проби за алкохол и кокаин причини катастрофи в София (ВИДЕО)

Инцидента в ефира на „Здравей, България” коментира и съветникът на правителството по пътна безопасност Тенчо Тенев. Той е и бивш началник на КАТ-София. Според него, заради голямото количество алкохол и наркотици, които явно е поел шофьорът, е бил изключително неадекватен след причинените произшествия. Ако бъде признат за виновен 55-годишният водач, го грози затвор между 1 и 3 години и парична глоба от 200 до 1000 лв. заради употребата на алкохол. За шофиране под въздействието на наркотици законът също предвижда лишаване от свобода за 1-3 години, но там глобата е между 500 и 1500 лв., уточни Тенев. Той подчерта, че престъплението трябва да се разглежда като умишлено.

Припомняме, че провинилият се шофьор опитал да избяга от местопроизшествието, но други водачи извършили граждански арест до пристигането на полицията. Очакват се резултатите от експертиза, която да установи с каква скорост се е движил автомобилът на 55-годишния водач.

Повече гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase.