Мартенския брой на модната библия бележи края на една ера

40 звезди, включително Кейт Мос, Майли Сайръс, Опра Унфри и Джейн Фонда, се събраха заедно за "легендарната" корица на британския Vogue. Това е последният брой, в който Едуард Енинфул ще е главен редактор на модното списание. По този повод се отдава почит на дизайнера, преди той да заеме поста на глобален творчески и културен съветник на модното издание.

Тайните на манекенките или какво се случва зад кулисите на модните шоута (ГАЛЕРИЯ)

Популярни дами от музиката, киното, телевизията и модата, които са красили кориците на модната библия, се събраха за общата снимка през декември в Ню Йорк.  „Това е моето 76-о и последно издание на Vogue, което ще е под мое ръководство. След 6 и половина години и 153 популярни личности на корицата, включително тези 40 легендарни дами – се оттеглям от поста главен редактор. За мен беше изключително преживяване и огромна чест”, написа Едуард Енинфул в изявление до медиите.

Как станаха известни най-добрите модели в света (ГАЛЕРИЯ)

Първото издание на Vogue под ръководството на дизайнера излиза на пазара през ноември 2017 година. Той е и първия мъж главен редактор на модната библия в 100-годишната история на списанието. Според запознати  той ще наследи Ана Уинтур  като главен редактор на американския Vogue, когато тя реши да се оттегли. Уинтур  е на този пост от 1988 г.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase.

Източник: "Ройтерс"