"Продължаваме да вярваме, че пътят е към преговори", коментира съпредседателят на ПП-ДБ

"Ние за регулаторите искаме да разговаряме с ГЕРБ, а изведнъж ДПС се самовзривява. Ако на някой не му е ясно, проблемът е, че ДПС иска да бъде скритият партньор на ГЕРБ в регулаторите и че не иска да има ясни правила и регламент с ясна политическа отговорност". Това заяви съпредседателят на ДБ Христо Иванов в кулоарите на парламента.

"Продължаваме да вярваме, че пътят е към преговори, а не към извънредни избори, така че да проявим хладнокръвие и разум и да разговаряме", каза Иванов.

Пеевски: Лично аз отказах на Христо Иванов делкането, което той ми предложи в моя кабинет

В отговор на думите на председателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски, който директно се обърна към Иванов с думите, че маските са паднали и всичко приключва, съпредседателят на ПП-ДБ коментира: "Нима това, че ние сме разговаряли с ДПС е новина? ДПС имат обективен интерес да се опитат да си променят позиционирането – и вътрешнополитически, и в международен план, подкрепящи реформата в Конституцията. Пеевски обаче е на път да изгори този капитал, защото сдържаността не му е силна черта", коментира Христо Иванов.

"Да, темата са регулаторите, да, темата е главният прокурор. Ако главен прокурор като Иван Гешев беше избран по мое време, аз бих си мълчал", допълни Иванов.

Борисов: Меморандумът на ПП–ДБ е като попската работа - "не гледайте какво правя, а слушайте какво говоря"

"Хайде да седнем да разговаряме сериозно и отговорно", призова отново съпредседателят на ДБ, ден след като вицепремиерът Мария Габриел бе категорична, че няма да сложи подписа си под предложения меморандум за управление на страната.

"Дори да идем на избори, пак ще започнем от тези текстове и ще трябва да вземем тези решения", каза Иванов. Според него оставката на Николай Денков ще бъде подадена на 6 март, но да не бъде гласувана е абсурден сценарий.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: БГНЕС