Той е подсъдим за няколко побоя и нанасяне на телесни повреди

Софийският районен съд заседава по делото срещу прокурорския син Васил Михайлов. Той е подсъдим за няколко побоя и нанасяне на телесни повреди. Срещу него беше образуван и друг процес - за отправена заплаха към бившата му приятелка.

Прокурорският син от Перник излиза от ареста срещу парична гаранция

Днес Михайлов беше доведен в съда с белезници,  въпреки че във вторник районният съд постанови, че може да бъде освободен срещу 3000 лв. гаранция. Прокуратурата обжалва това решение и Васил Михайлов остава в ареста, докато градският съд не се произнесе като последна инстанция. 

И днес Васил Михайлов репликира, апострофира и влиза в диалог със свидетели по делото, което провокира от своя страна магистратите да го помоля да се държи по-възпитано.

Днес се чуха едни от най-ключовите показания. Пред съда говори съпругата на треньора Румен Николов, която първа разкри случаите на насилие в града. Тя призна, че съпругът ѝ все още се възстановява, не е добре здравословно и отново каза, че Перник се страхува от Васил Михайлов.

„Започваха с издевателство и побой над мъже, които бяха на колене, с наведени глави, които той риташе и биеше. И чувах и писъците на приятелките им, които молеха за помощ. И при мисълта, че някой е бил толкова безпомощен, а друг стои и снима, и това е продължило повече от година и целият град е мълчал, не можех да си представя, че ще гледам повече”, заяви Марияна Николова, съпруга на потърпевш от Васил Михайлов.

„При всяко свое излизане се държеше толкова нагло, че наистина благодарение на неговото поведение, го прибираха обратно. Нагъл човек, който каквото и да направи, няма да се случи нищо” коментира още Николова.

Адвокатът на Васил Михайлов иска отвод на прокурора по делото

Все още нито едно от делата срещу Михайлов не е завършило дори на първа инстанция. Припомняме, че бащата на Васил - прокурорът Бисер Михайлова също беше арестуван за упражнено насилие срещу съпругата си.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase