ДПС винаги е било стабилизиращ фактор, каза лидерът на парламентарната група на Движението

Девет месеца това правителство го има благодарение на ДПС, защото го подкрепяме. Никой не е направил повече от нас, за да го има. Човекът, който иска да ни тласне към избори, е моят приятел Христо - Христо Иванов. Всички танцуват по тази малка бъбрива Шехерезада. Това каза председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски пред журналисти в парламента.

Пеевски: Лично аз отказах на Христо Иванов делкането, което той ми предложи в моя кабинет

Според Пеевски Иванов избива комплекси и иска да е лидер на нова партия. “Меморандумът е написан от Христо Иванов, другите се подведоха, изложиха се и видяха, че всичко е, за да се погълне държавата. Не му се случи да прати генерал Атанасов в пенсия в Конституционния съд и мечтата му беше да ги обедини тези две партии и най-накрая да бъде лидер”, добави той.

Пеевски коментира, че в момента няма разговори за бъдещето на правителството. “ДПС винаги е било и ще бъде стабилизиращ фактор. Това, което правят колегите, не е нормално”, смята Пеевски.

По-късно в парламентарните кулоари Пеевски добави: "За Христо Иванов хората от ДПС са второ качество. Това трябва да приключи. Хората от ДПС са български граждани и са равни с всички хора”, добави Пеевски. Според него Иванов няма собствена воля и е контролиран от определен олигарх.

"Христо Иванов трябва да разбере - няма да овладее прокуратурата, няма да овладее КОНПИ, няма да овладее регулаторите. България ще бъде свободна от олигархията и това ще го направи ДПС" - това каза в кулоарите на парламента Делян Пеевски за съпредседателя на "Демократична България" Христо Иванов.

"Ако мислят, че олигарсите ще овладеят България, много бъркат. През натиски, през NGO-та, сигнали в чужбина... Знаете, че мен ме омаскариха по този начин Христо Иванов и неговият шеф. Това няма да се случи. Истината винаги излиза, нещата се променят и в света, и навсякъде. Всичко ще стане ясно и лицата, които са омаскарявали хора, които са им ставали жертва, ще понесат отговорност", каза Пеевски.

"Бъдещето на управлението не зависи от Христо Иванов. Христо Иванов е просто частичка от тяхното обединение. Говоря с другите и нямам проблем с тях", коментира депутатът. Пеевски коментира, че Христо Иванов се надценява и подвежда ПП. “Всички трябва да работим за хората. Трябва да разберат времето на олигархията свърши. Олигарсите вън, властта в парламента, а не по офисите и автомобилите”, каза още Пеевски. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: БГНЕС