Васил Михайлов все още е в ареста, въпреки че преди два дни съдът да го пусна на свобода

Нови свидетелски разкази за побоите на прокурорския син Васил Михайлов. Пред Софийския районен съд показания даде съпругата на треньора по футбол Румен Николов, който беше пребит с бокс в центъра на града.  По думите на Марияна Николова в града все още се страхуват от 19-годишния младеж.

Кошмарът за семейството на футболния треньор започва на 11 юни 2022 година. По думите на съпругата му в късния следобед тя се прибира у дома и го намира окървавен. Мъжът успял да ѝ разкаже, че без никаква видима причина бил пребит с бокс от Васил Михайлов. Обадил се и на баща му - по това време окръжен прокурор на Перник.

С белезници на ръцете Васил Михайлов беше доведен в съда

„Той е казал: „Какво да направя, приятел? Той си живее отделно, вдигнал съм ръце. Нищо не мога да направя, той и мен ме е удрял”, разказа Николова.

Няколко дни, след като подала жалба в полицията, започнала да получава клипове с още случаи на побои, нанесени от Васил Михайлов.

„Започваха с издевателства и побои над мъже, които бяха на колене, с наведени глави, докато той ги риташе и биеше. Чувах писъците на приятелките им, които молеха за помощ. При мисълта, че някой е бил толкова безпомощен, а друг стои и снима, и че това е било в продължение на повече от година и целият град е мълчал, не можех да си представя, че ще го гледам повече”, допълва Николова.

„Нейният разказ за мен няма никаква стойност. Тя преразказва нечии спомени. Така че изобщо не ме притеснява”, заяви адвокатът на обвиняемия Велин Велинов.

Прокурорският син от Перник излиза от ареста срещу парична гаранция

„Досега абсолютно всички разпитани свидетели потвърждават тезата на обвинението. Дори свидетелите, които бяха разпитани по искане на защитата, потвърждават, че има удари, нанесени от страна на подсъдимия”, съобщава наблюдаващият прокурор Георги Иванов.

Васил Михайлов все още е в ареста, въпреки че преди два дни съдът да го пусна на свобода срещу 3 000 лв. гаранция по обвинението за закана с убийство към бившата му приятелка. Прокуратурата обжалва и се чака решението на Софийския градски съд.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase