Нападателят е българин и е с повдигнато обвинение за опит за убийство

Българин рани с нож две деца в германския град Дуисбург. Те се връщали към дома си след училище. Учениците са ранени тежко, но са без опасност за живота, пише вестник „Билд“.

Извършителят е на 21 години. Той има двойно гражданство - българско и германско. По  информация на полицията в германския град мъжът е пристигнал в страната още като дете.

Изясняват се мотивите за нападението. По информация на властите то е станало около 12 часа местно време. Ясно е, че мъжът и децата не са се познавали. Предстои психиатрична оценка, която да даде отговор на въпроса имал ли е нападателят психично разстройство.

Застреляната в Германия българка имала ограничителна заповед срещу убиеца си, водела и дело за насилие

Възрастта на децата е между 9 и 14 години. Случаен минувач опитал да ги спаси. По-късно се намесил и бащата на извършителя, който го задържал докато дойдат униформени. Това твърдят източници, близки до разследването.

Въпреки нараняванията си децата успяват да стигнат до близкото училище, което е на две пресечки от мястото, на което били атакувани. Учителка веднага се обадила на полицията и повикала жлинейка. Лекар от учебното заведение веднага им оказал първа помощ.

След това децата са откарани в болница. Почти веднага полицията арестува извършителя, който не е оказал съпротива. В себе си е имал нож и фенерче, с което вероятно също е удрял децата. Повдигнато му е обвинение за опит за убийство. 

Повече по темата гледайте във видеото. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase