То се е състояло в Банско през 2021 г.

 Мартин Божанов - Нотариуса и адвокат Велимир Атанасов са били на коледното парти на Софийската районна прокуратура през 2021 година. Това потвърди една от обвинителките, присъствала на купона. По думите ѝ тя разбрала кои са те няколко месеца по-късно.

Първите десет прокурори, за които има доказателства, че са присъствали на коледния купон в Банско през 2021 година, дойдоха на изслушване във Висшия съдебен съвет. Оказа се обаче, че масово не познавали Мартин Божанов.

„За първи път чух това име и за първи път видях как изглежда, когато по медиите излезе новината, че същият е убит”, заяви прокурорът в РП –Благоевград Иван Караиванов.

Инспекторатът на ВСС: Нямаме сигнали за влияние над магистрати от Нотариуса

„Не ми е известно лицето Мартин Божанов, не го познавам. И към настоящия момент не съм запознат с неговата личност”, допълни Димитров.

Единствено прокурор Вероника Димитрова заяви, че е видяла не само Мартин Божанов, но и адвокат Велимир Атанасов на коледното парти. Не знаела обаче кой ги е поканил. „Аз работя по-отдавна, познавам всички. Така че съм могла да разпозная кои хора не са част от мероприятието”, категорично посочи прокурорът  в СРП.

По времето на партито тя не познавала Божанов и Атанасов. Не знаела и как изглеждат. Месеци по-късно слухове сред колегите ѝ я накарали да провери кои са тези хора.

Нели Куцкова: Политическа намеса в съдебната власт винаги е имало – скрито или явно

„Чула съм да се коментира, че имало двама души, които не са с много добра репутация. Поинтересувах се, попитах как се казват, видях информация в интернет и така разбрах и за имената им”, каза още Димитрова.

Как двама души, които не са магистрати, са се озовали на коледния купон на прокуратурата, не стана ясно. Всички изслушани днес обясниха, че поканите за събитието идвали на служебния имейл.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

 
 
Източник: Константин Костов, БТА