Voice of America разказва историята на една жена с необикновена професия

Зара е от ирански произход. От години живее в САЩ, където се занимава с производство на... бира. Младата жена разказва, че семейството ѝ пристигнало в страната, за да учи тя в университет, но след началото на революцията в Иран решават да останат в САЩ.

Пред Voice of America (VOA) Зара споделя, че е започнала да произвежда домашна бира по рецепти и вкусове от Близкия изток.

„Дядо ми е правил вино, имаме дълга история и в производството на домашно пиво. Първата бира, която аз направих, беше Persian Blue. Приготвя се със синя сол, която идва директно от Иран. Така отдадох почитта си към моето семейство“, споделя жената.

Японският самурай, който основава винената индустрия в САЩ: Невероятната история на Канайе Нагасава (СНИМКИ)

Тя казва още, че не е имала нужните условия, за да развие собствен бизнес, но била взета на работа в пивоварната Flagship Brewery, разказва Voice of America (VOA). Собственикът на фабриката казва, че Зара знае как да използва съставките за произвоството на пиво и работи много добре с доставчиците. 

Най-добрите винарски региони в Европа (ГАЛЕРИЯ)

Дизайнът на бутилките на произвежданите от Зара бири е на млада жена, която живее в Техеран. Целта на Зара е да покаже, че в родината ѝ има много талантливи и креативни жени, които заслужават възможност за развитие, предава VOA.

„Да хванеш гората”: IT инженер направи пивоварна в Родопите

 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: Voice of America (VOA)