Те коментираха, че Божанов не е измамник, нито се е занимавал с незаконна дейност

Близките на Мартин Божанов, по прякор Нотариуса, с критики към разследващите. Според тях почти три месеца след покушението напредък по случая няма. Майката и съпругата на Божанов заявиха пред медиите, че той не е бил брокер на влияние в съдебната система.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Жена му днес отиде в Софийската районна прокуратура, за да подаде жалба, тъй като била заплашвана. Не каза нито с какво, нито от кого, но разкритикува разследващите, които не работели по случая. „Кой уби мъжа ми? Някой интересува ли го това?”, попита Гергана Божанова.

Майката на Божанов е категорична - покушението не е случайно. „Това е наредено. Това е човек, когото той много е подразнил или е негов близък, за когото не би се заподозряло. Не е за пари”, твърди Стойка Манерс.

Манерс не знаела кои са приятелите на сина ѝ сега, тъй като 30 години живяла в чужбина. Върнала се в България едва преди 2-3 години, но не била чувала политици или магистрати да са сред близките му. Божанов не е сменял ЕГН-то или имената си, твърди още майка му. Занимавал се със законен бизнес - имал два магазина, дизайнерска фирма и ресторант.

В двора на Софийската районна прокуратура близките на Божанов се засякоха с бившия главен прокурор Иван Гешев. Днес започна делото за клевета, което той води срещу министъра на правосъдието в оставка Атанас Славов. Поводът - думи на Славов, че Гешев може да е бил близък с кръга на Нотариуса. Бившият обвинител номер едно отрече да познава Божанов.

„Това е треторазреден измамник, който го митологизирате. Правите го някакъв герой”, заяви той.

Според бившия обвинител номер едно много по-сериозен проблем бил бившият следовател Петър Петров. По думите на Гешев той имал достатъчно контакти и познания, за да търгува с влияние.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase