Комикът стана 25-ият носител на отличието, връчвано от центъра "Кенеди"

Комикът и актьор Кевин Харт беше удостоен с наградата "Марк Твен" за американски хумор на центъра "Кенеди", предаде "Ройтерс". На церемонията в неделя вечерта кариерата на своя колега със смесица от хумор, закачки и емоции почетоха звезди на комедията като Дейв Шапел, Челси Хендлър и Джери Сайнфелд. 

"Ти ми напомняш защо толкова много обичам комедията. За мен е чест да познавам човек като теб", каза Шапел, предишен носител на отличието, обръщайки се към Кевин Харт. Комикът се пошегува, че се е отказал от пътуване до Ямайка, за да присъства на церемонията по награждаването.

СЛЕД ИЗНЕВЕРИ: Звездите, които се ожениха за любовниците си (ГАЛЕРИЯ)

Харт стана 25-ият носител на отличието "Марк Твен" за американски хумор. Сред предишните лауреати са Адам Сандлър, Упи Голдбърг, Джон Стюарт. 

Харт нарече наградата "невероятна" и благодари на колегите си, че са се "появили". Известен с ролите си във филми като "Ченге за един ден", "Агент и 1/2", "Пандиз експерт", "Бащинство" и други, той е постигнал успехи като комик, филмов и телевизионен актьор, продуцент и бизнесмен. През 2022 г. Кевин Харт стартира медийната компания HARTBEAT.

Челси Хендлър подразни Харт за това, че в началото на века, като гост в шоуто й, е казал, че е предопределен за величие.  "Още в мига, в който се запознахме, беше ясно, че той е предопределен за суперзвезда, особено след като сам ми каза, че това е неговата съдба", каза тя.

Звезди с "бюджетна" визия на червения килим (ГАЛЕРИЯ)

"Възхищавах се на неговия хъс, както и на неговия стремеж и решителност, и на непрестанната му упорита работа. Те го доведоха тази вечер тук, където водещата на токшоу, на която той каза навремето, че е предопределен да бъде суперзвезда, сега му връчва награда за цялостно творчество", допълни Хендлър.

За човека и комика Кевин Харт говориха още Джери Сайнфелд, Кийт Робинсън, Крис Рок. 

През 2018 г. Кевин Харт се оттегли като водещ на церемонията по връчването на наградите "Оскар" през следващата година и се извини за "безчувствените" думи, които беше публикувал в бившата социална мрежа Twitter за гейовете. Президентката на центъра "Кенеди" Дебора Рътър каза, че този инцидент не й е дал основание да се замисли дали да му връчи наградата.

Звезди, пристигнали от чужбина, за да завладеят Холивуд (ГАЛЕРИЯ)

"Работата с комедията е там, че кара всички да се чувстват малко неудобно", каза тя.

Наградата на името известния американски хуморист Марк Твен е учредена през 1998 г. Отличието се връчва от центъра за изкуства "Кенеди" на личности, чиито социални коментари оказват въздействие върху обществото, сравнимо с това на Твен. Сред предишните му носители са също Джулия Луис-Драйфус, Дейвид Летърман, Лили Томлин, Каръл Бърнет, Джей Лено, Бил Мъри, Тина Фей, Стив Мартин, Еди Мърфи. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: Елена Христова, БТА