Лидерът на „Възраждане“ не се яви лично на заседанието на магистратите

Софийският районен съд оправда Костадин Костадинов по обвинението за всяване на паника, което му беше повдигнато преди 4 години. Повод за процеса са неговите думи, че противоепидемичните мерки са пропаганда и не са в интерес на гражданите. 

Според съдиите лидерът на „Възраждане” е изказал политическа позиция, а не е целял да предизвика страх сред населението. Магистратите посочиха още, че Костадинов не е виновен и за твърденията си, че от складовете на агенция „Държавен резерв” липсват тонове продукти, тъй като данните му били за минал период. Самият Костадинов не присъства лично на последното съдебно заседание.

Според Стойко Славов - адвокат на Костадин Костадинов, това обвинение се явява политическа поръчка. „Това е логичният край, поне на първа инстанция, на едно обвинение, което по съществото си, както казах, е политическа поръчка. От страна на тогавашното ръководство на изпълнителната власт, дадено на прокуратурата”, коментира адвокат Славов.
„Съдът каза, че така формулирано обвинението е за политическото му говорене и трудно се разбира от самия съд”, каза другият адвокат на политическия лидер - Полина Велчева.

Костадинов: Кабинетът "Главчев" е добре балансиран с представители на ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС

Решението на съда подлежи на обжалване в 15-дневен срок. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase