"Вече започнахме да подменяме инфраструктурата в клиника "Връбница", подчерта директорът на "Екоравновесие"

Повече пари за бездомните кучета в столицата с цел по-добра грижа и условия в приютите. Промените коментира временно изпълняващият длъжността директор на "Екоравновесие" Димитър Димитров. 

"От началото на годината имаме 422 кучета, които сме прибрали от улиците на София. От тях 320 са върнати по местата им на залавяне. Осиновените са 178 животни", заяви Димитров. 

Кучета от приюта в Горни Богров получиха мартеници (СНИМКИ)

По думите му върнатите по места кучета са чипирани, кастрирани и регистрирани. "Има крещяща нужда се направи нещо с клиниката и приюта. Заварих едни помещения и условия, които трябва да се реновират. Нищо не е пипано от 20 години", допълни директорът. 

Средствата се увеличават с около 40% - 1,2 млн. лева. "Радвам се, че имаше общински съветници, които работиха за това", обясни той. 

Според Димитров първо ще бъдат увеличени заплатите на лекарите и работещите в "Екоравновесие", остатъка ще бъде вложен за подобряване на условията. "Вече започнахме да подменяме инфраструктурата в клиника "Връбница", подчерта той. 

Непочистени клетки, без вода и светлина: Сигнал за ужасяващи условия в приют за животни

Освен грижите за животните - прибирането на агресивните и контролиране на популацията им, общинското предприятие отговаря и за прибирането на починалите по улиците на столицата. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase