В него той постави няколко въпроса, свързани с евентуална среща между тогавашния главен секретар на МВР и Борислав Сарафов

Висшият съдебен съвет и Висшият прокурорски съвет заседават на общо събрание. С 14 гласа „за” и трима „против" Общото събрание на ВСС прие да включи като допълнителна точка в дневния ред писмото на бившия министър Атанас Славов. В него той постави няколко въпроса, свързани с евентуална среща между тогавашния главен секретар на МВР и и.ф.главен прокурор Борислав Сарафов. Славов иска кадровиците да направят проверка и при необходимост да наложат дисциплинарни наказания на градския прокурор на София Илиана Кирилова и заместника ѝ Христо Кръстев. Това ще стане, ако се докаже, че са присъствали на среща, на която Сарафов е оказвал натиск на Живко Коцев.

ВСС отказа да провери имало ли е натиск върху бившия главен секретар Живко Коцев

Вчера Висшият прокурорски съвет отказа да се занимава със случая, като се мотивира с липса на документи, законови правомощия  и доказателства за  тези твърдения. Оттам изпратиха писмото на Инспектората на ВСС, които имали правомощия са извършват подобни проверки.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase