Ботьо Георгиев счупил и огледала на колата ѝ

Година и три месеца условна присъда за шофьора от Пловдив, който счупи двете огледала на автомобила на жена в града по тепетата. Ботьо Георгиев ще се лиши и от правото да шофира за 15 месеца. До тази присъда се стигна, след като мъжът призна вината си и подписа споразумение.

Сцената на агресия се разиграва на оживения надлез „Родопи“ в час пик. Албена Чавдарова пътувала в автомобила със своя приятелка. На зелен светофар прави разрешен ляв завой, когато друг автомобил ги настигнал. „В същия момент моята приятелка ми каза, че той дава мръсна газ, за да ни настигне. Нищо лошо не съм му направила. След това той ме изпревари от дясната страна. Застана пред колата и наби на два пъти спирачки, при което аз също спрях”, спомня си потърпевшата.

„Ще ти разбия главата, ще те убия”: Шофьор нападна жена на пътя и счупи огледалата на колата ѝ

Мъжът слиза и яростно се насочва към автомобила на двете жени. Опитва се да отвори шофьорската ѝ врата, но Албена се заключва. „Опитваше да ме удари по главата. Крещеше, че ще ми разбие главата и ще ме убие. Псувните не искам да ги цитирам. След това започна да блъска по стъклото отстрани и когато видя, че не може да го счупи и да ме удари, си изля агресията с чупене на огледалото”, обяснява Албена.

Тя отрича да е провокирала или препречила пътя на нападателя. Пред разследващите обаче мъжът разказва друга версия. „Твърди, че е имало конфронтация от гледна точка на това, че жените от другия автомобил били ги засекли малко по-рано”, каза прокурорът в Районната прокуратура в Пловдив Пламен Пантев.

Убийство след спор на пътя: Има ли опит да бъде прикрит извършителят

Собственичката на потрошения автомобил е подала жалба в полицията. Часове по-късно мъжът бил задържан. Прокуратурата му повдигна обвинение за хулиганство. Щетите по автомобила на жената са за около 1000 лева.

„Съжалява за постъпката. Не е било нещо преднамерено. Няма предходни провинения такива. Просто така моментно умопомрачение. Изтървал си е нервите”. Така Румен Георгиев, който е адвокат на осъдения мъж, оправда постъпката на клиента си.  

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase