Подсъдим е Петър Тодоров, който в момента се намира под домашен арест

Софийският градски съд даде ход на делото за катастрофата на ул. „Гурко“ в София, при която загина 15-годишният Филип Арсов. Подсъдим е Петър Тодоров, който в момента се намира под домашен арест. 

Днес се проведе разпоредително заседание. Прокуратурата и адвокатът на близките на момчето заявиха, че няма основания за прекратяване или спиране на процеса, както и че не са допуснати съществени процесуални нарушения в производството.

Нов опит: Гледат делото за убития на „Гурко” 15-годишен Филип

Съдът се съгласи с тяхната позиция, но прие довода на защитата на Тодоров за това, че на едно място в делото е допусната фактическа грешка относно часа на катастрофата. Поради това даде указания на прокуратурата да я отстрани в 7-дневен срок.

На следващото заседание, ако прокуратурата е отстранила грешката, ще бъдат поканени за разпит шестима свидетели и делото ще тръгне по същество. 

„Не казах за възраженията по правната квалификация, защото в настоящия момент бяхме в разпоредително заседание. В него се предвижда да се обсъждат само процесуални проблеми“, каза пред медиите адвокатът на Тодоров - Капка Гергинова.

Шофьор с над 2 промила уби дете на пешеходна пътека в София (ВИДЕО+СНИМКИ)

Тя посочи, че според нея няма умисъл в действията на обвиняемия, а случилото се е по непредпазливост.

Инцидентът стана на 2 септември 2023 г. на пешеходна пътека в София. Според разследващите водачът е нарушил правилата за движение, като е шофирал с 88 км/ч, при разрешена скорост от 30 км/ч и на пешеходна пътека на ул. "Гурко" не е пропуснал пресичащото момче. Според обвинението водачът е шофирал с 2,1 промила алкохол в кръвта. Следващото заседание ще се състои на 21 юни.  

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase