Той може да се бори толкова дълго, колкото е необходимо, но може и да прекрати огъня, твърдят те

Руският президент Владимир Путин е готов да спре войната в Украйна с договорено прекратяване на огъня, което да признае сегашната линия на бойното поле. Информацията е споделена от руски източни за агенция „Ройтерс”. Те допълниха, че руският държавен глава е готов да продължи да се бие, ако Киев и Западът не реагират.

Трима от източниците, запознати с дискусиите в обкръжението на Путин, заявиха, че руският лидер е изразил пред малка група съветници разочарованието си от опитите, които според него са подкрепяни от Запада, да се осуетят преговорите и от решението на украинския президент Володимир Зеленски да откаже преговори.

Военното обучение отново влезе в руските училища

"Путин може да се бори толкова дълго, колкото е необходимо, но е готов и за прекратяване на огъня - да замрази войната", каза друг високопоставен руски източник, който е работил с Путин и е запознат с разговорите на най-високо ниво в Кремъл. Източниците обаче заявиха, че Путин по-скоро би използвал сегашната инерция на Русия, преди да прекрати войната. Те не коментираха пряко новия министър на отбраната.

Путин е на мнение, че успехите във войната досега са достатъчни, за да продаде победата на руския народ.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: БГНЕС