"След като нашите военни изтреляха предупредителни изстрели, те се оттеглиха", казват от Сеул

Южнокорейските войски са произвели предупредителни изстрели, след като войници на Пхенян са пресекли границата за кратко тази седмица, съобщиха военните на Сеул.

Неделното нахлуване през границата, разделяща двете армии, е станало в обрасъл район на силно укрепената гранична зона и вероятно е било случайно, заявиха от Обединения комитет на началник-щабовете.

Пхенян праща на Южна Корея балони с боклуци и изпражнения (ВИДЕО+СНИМКИ)

Отношенията между двете Кореи - формално все още във война, тъй като конфликтът от 1950-1953 г. завърши с примирие, а не с мирен договор - са в една от най-ниските си точки от години.

"Някои севернокорейски войници, работещи в демилитаризираната зона на централния фронт, пресякоха за кратко военната демаркационна линия", се казва в изявление.

"След като нашите военни изтреляха предупредителни изстрели, те се оттеглиха на север", се казва в съобщението. Впоследствие не са наблюдавани "никакви необичайни движения".

ПРАВО НА ОТГОВОР: Балетен директор намаза с кучешки екскремент свой критик

Навлизането вероятно е било случайно, заяви говорителят на Обединения комитет на началник-щабовете Лий Сунг-джун. "Смятаме, че те не са възнамерявали да нахлуят, като се има предвид, че веднага след предупредителните изстрели се придвижиха на север", допълни той.

​Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: БГНЕС