Към специалистите могат да се обърнат всички родители, които имат въпроси, свързани с отглеждането на децата им

Центърът за майчино и детско здраве в Сливен предлага безплатна подкрепа за всяка майка в нужда. Към специалистите могат да се обърнат всички родители, които имат въпроси, свързани с отглеждането на децата им. 

Мечтата на Даниела вече си има име - Брайън.  „Преди да родя, не се притеснявах как ще мине раждането. Притеснявах се дали ще съм родител, който адекватно ще може да се грижи за детето си”, споделя Даниела Иванова, майка на Брайън.

Първото ѝ изпитание започва още в болницата. 11 дни Брайън се налага да е отделен от майка си. Още тогава разбира, че няма да е лесно. И решава да потърси помощ – от жена на име Нина.

Майчинството през втората година - колкото минимална заплата, предвижда коалиционното споразумение

„Моята шефка ми даде нейната визитна картичка. И ми каза, ако имам нужда, да се обадя на тази жена. И мисля, че на деня на изписването ѝ звъннах и тя дойде в селото”, разказва Даниела.

В дома ѝ пристига Нина Димова. Тя е патронажна сестра от Центъра за майчино и детско здраве в град Сливен. Нина е една от сестрите, които са превърнали децата до 3 години и бременните жени в Сливенска област в своя кауза. Посещават всички желаещи безплатно и когато е необходимо. Грижат се за около 3000 семейства. Помагат за по-добър живот, особено когато роди дете.

Ако и вие вярвате, че всяко дете има право на грижа, любов и игра, можете да подкрепите Уницеф със SMS с цифра 5 на номер 1021 или на сайта dari.unicef.bg 

Повече гледайте във видеото. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase