СГС е дала разрешение за принудително вземане на проба за алкохол и дрога от него

Софийската градска прокуратура разследва прокурор от Несебър за управление на автомобил след употреба на алкохол и наркотици както и за агресивно поведение спрямо полицейски служители.

Мъжът е бил с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 промила и е задържан на бензиностанция в Равда в сряда сутрин, след като служители са подали сигнал, за водач във видимо нетрезво състояние.

Издирват заподозрян за убийство на съпругата и дъщерите на коментатор в „Скай" и Би Би Си

Пристигналият на място екип на МВР установил, че шофьорът е Методи Велков – прокурор към Териториално отделение - Несебър към Районната прокуратура в Бургас. Той е задържан за срок до 24 часа.

След като отказал доброволно да бъде тестван за алкохол и наркотици, Софийският градски съд е разрешил принудително да му се вземе проба. След това прокуратурата ще прецени какво обвинение евентуално да му повдигне.

Снимка: NOVA

Вътрешният министър Калин Стоянов обясни, че когато полицаите пристигнали на място, задържаният се държал доста буйно, непристойно и арогантно. „Отказва да даде проба както за алкохол, така и за наркотици. Поради това,че се е държал непристойно и арогантно към момента той е задържан”, каза Стоянов.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase