Потърпевшите били спрени на път за Гърция

Тол камера се развали и регистрира като нарушители шофьори без вина. За случая сигнализира потърпевшо семейство от София. Хората пътували към Гърция, но били спрени от служители на тол системата и глобени за това, че са шофирали без винетка. Потърпевшите твърдят, че в посочения ден не са напускали столицата. Инспекторите обаче им показали снимка, от която семейството с изненада разбрало, че е пътувало.

„Пътувахме на 26 юли. В района на Сандански ни спряха и след проверка ме уведомиха, че автомобилът има нарушение. Това ме шокира, защото стриктно следя за тези неща. Започна един диспут. Твърдението на тол инспекторите беше за месец назад. Те казаха, че на 10 юни съм извършил нарушение. На този ден съм бил в София, на работа. Реално пътувахме на 11 юни, вторник, но бяхме с винетка. Това се видя и на кадрите, които прегледаха”, заяви потърпевшият г-н Спасов.

Отнеха испанската шофьорска книжка на българин по подозрения, че е фалшива

От АПИ уточниха за NOVA, че за около 90 минути тол камерата в района на Сандански в посока Гърция е отчитала грешно датите на преминаване и всички глоби в този времеви диапазон ще бъдат заличени. 

Повече по темата гледайте във видеото. 
 
Не изпускайте ритъма на деня!Последвайте ни в Google News Showcase