Причината за възникналата ситуация е стара вражда между пътниците в двата автомобила

Мъже се биха след преследване с коли и предизвикана катастрофа в Горна Оряховица, а жандармерията потуши нарастващия конфликт. Това съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР във Велико Търново.

Във вторник в 22:38 ч. е получен сигнал, че в посока центъра на града се преследват два автомобила. По първоначална информация едното превозно средство застига и блъска другото, с което предизвиква пътнотранспортно произшествие. От единия автомобил са слезли двама мъже с бухалки и са нанесли множество удари по тялото на водача на втория автомобил.

АГРЕСИЯ НА ПЪТЯ: Шофьор насочи оръжие и нанесе побой на друг водач

Със съдействие на служители от жандармерията и служители от сектор "Криминална полиция" при РУ-Горна Оряховица конфликтът е потушен. Установени са двете превозни средства, собствениците им и водачите.

Причината за възникналата ситуация е стара вражда между пътниците в двата автомобила. 22-годишният водач, причинил пътнотранспортното произшествие, е задържан за срок до 24 часа. Той отрича да е имал бухалка и твърди, че потърпевшият е имал нож. Също така не признава да е управлявал превозното средство, причинило инцидента и посочва за водач брат си, който до момента не е установен.

Студент е със счупена на три места челюст след бой в заведение (ВИДЕО)

Пробите с техническо средство за алкохол или наркотични вещества на водачите са отрицателни. В Районното управление на МВР в Горна Оряховица е образувано досъдебно производство.

Под ръководството на Районна прокуратура-Велико Търново, ТО Горна Оряховица се води разследване по досъдебно производство за хулиганство. 

В хода на първоначалните действия по разследването е извършен оглед на двата автомобила и са проведени разпити на свидетели. В условията на неотложност са извършени претърсвания на двата автомобила, като са иззети вещи, представляващи интерес за разследването. 

По досъдебното производство предстоят допълнителни разпити на свидетели и събиране на други доказателства. 

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase

Източник: Николай Венков, кореспондент на БТА