МВР посочи, че проверява сигнал за заплахи към почетния председател и му е предоставило охрана

Привърженици на почетния председател на ДПС Ахмед Доган и днес се събраха пред лятната му резиденция в Росенец до Бургас. По думите им дошли да му окажат мълчалива подкрепа.  

Леко напрежение възникна следобед, когато в Росенец бяха изпратени превантивно няколко патрулки след сблъсъците в „Бояна”, които по-късно бяха изтеглени. Поддръжниците на Доган не се срещнаха с него, защото не това била целта им, разказаха те.

По думите на Димитър Николов, който е депутат от Ямбол, МВР е отказало да охранява почетния председател, въпреки отправените заплахи. По негова информация и в Росенец се готвел сценарий като в „Бояна”.

По-късно от МВР изпратиха позиция, в която обясняват, че е извършена проверка по сигнал, подаден от Джевдет Чакъров, свързан с почетния председател. На Доган незабавно е осигурена охрана от НСО и МВР. От силовото министерство допълват за сигнала: „Изнесените факти и обстоятелства не се потвърждават, тъй като е установено, че въпросното лице, посочено от подателя, не е било във фиксирания период от време на конкретното място”.

Напрежение в „Бояна” и опит за нахлуване в сараите (ВИДЕО+СНИМКИ)

Денят в лятната резиденция на Доган започна спокойно. Малко след 9 ч. сутринта дойдоха и първите привърженици. „Идваме в подкрепа на нашия лидер - господин Доган. Опасяваме се за живота и здравето му”, каза поддръжник на почетния председател.

Последва го част от партийния актив на Община Руен. „В тази държава вече нищо не е сигурно. Не съм юрист, но би трябвало тези неща да се случват в присъствието на адвокат, нотариуси, полиция”, посочи кметът на Руен Ахмед Мехмед.

Близките на Доган показаха договор за сарая в „Бояна” с двумесечно предизвестие при прекратяването му

Привържениците на лидера на ДПС са категорични - сами са се организирали. И ще останат, докато е необходимо.

„Това са актове, които са насочени към създаване на конфликти. Европа ни гледа, светът ни гледа. И всичко това, което става, е насочено към етнически конфликт. Демокрацията в България е нарушена и мисля, че ДПС защитава демокрацията в България”, каза Елван Атила.

Сред дошлите мълчаливо да подкрепят Ахмед Доган имаше хора от Варна, Шумен, Кърджали и Разград.

По-късно от МВР съобщиха, че извършват проверка по сигнал, изпратен на 28 август от Джевдет Чакъров, свързан със заплахи към почетния председател на ДПС. Вследствие на сигнала е била назначена охрана на Ахемед Доган от НСО и МВР. От Вътрешното ведомство допълват официално, че са предприети всички необходими действия за изясняване на данните в този сигнал, а резултатите от проверките са били изпратени на прокуратурата.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase