В Пловдив ще се проведе тържествената заря-проверка

Отбелязваме 139 години от Съединението на Княжество България и Източна Румелия. Това е една от най-паметните дати в българската история. През есента на 1885 година страната ни защитава правото си да си върне земята, която ѝ принадлежи.

Столичната община организира тържествено събитие за отбелязване на празника. Церемонията ще се състои пред Мавзолея костница на княз Александър І Батенберг на бул. „Васил Левски”.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

В програмата за празничното честване ще участват Националната гвардейска част, вокална формация „Български гласове“ с диригент Йосиф Герджиков и актрисата Силвия Лулчева. Слово ще произнесе доц. д-р Михаил Груев, председател на Държавна агенция "Архиви".

На празничния 6 септември на площад „Съединение“ в Пловдив на тържествената заря-проверка ще присъства зам.-министърът на отбраната Аделина Николова, както и представителни формирования от Съвместното командване на специалните операции. В честването ще участва и служебният премиер Димитър Главчев.

Пловдив се готви за тържествата по случай Съединението на България

По-рано през деня отново там почетни караули и военни ритуали по поднасяне на венци и цветя ще се проведат на паметника на Гаврил Кръстевич, на паметника на майор Райчо Николов и на паметника на Захари Стоянов.

ВСИЧКО ЗА ДЕНЯ НА СЪЕДИНЕНИЕТО

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase