Коментар на журналисти в ефира на „На Фокус”

Какво ще се случи след разделението в ДПС? Това коментираха журналистите Силвия Великова и Едуард Папазян в ефира на „На Фокус”.

„Всички чакаме решението на ЦИК утре. Изглежда, че съдът е в готовност да посрещне, каквото и да реши комисията. Какво ще стане после, никой не може да каже, предвид войната в ДПС”, твърди Великова.

„В регистрацията на ДПС-ото, което е около Доган не е Движение за права и свободи, а е Демокрация права и свободи. Това означава, че те не са сигурни, ако се бяха регистрирали под името Движене за права и свободи дали съдът ще уважи тяхната регистрация”, смята Папазян.

Казусът „ДПС“: Фракцията около Ахмед Доган оттегли жалбата срещу ЦИК

„Колкото Доган знае за Пеевски, толкова и Пеевски знае за Доган. Виждаме, че Доган остана почти без нищо. Той от 3 дни не е в Росенец. Пеевски непрекъснато демонстрира, че все още има властови ресурси, с които да го притиска”, поясни Великова.

Едуард Папазян отправи критика и към президента Румен Радев.

„Не изпълнява основната си функция като държавен глава, а тя е обединение на нацията. Той прави всичко възможно, за да настрои отделните партийни формации”, поясни Папазян.

Според Великова изборите през октомври ще бъдат наистина интересни.

Целия разговор гледайте във видеото.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase