Ако ГЕРБ победи убедително на изборите, ще предоговоря парите по Плана за възстановяване, обеща той

Снощи в парламента видяхме вандалско поведение и грешка на ръководството. На колегите, които си бяха довели агитките, обещавам, че всеки път, когато имат точка, ще вкарваме по 150-200 души да им висят на главата, да свиркат и да викат. Това ли е парламент и това ли е нормалното? В 10,11 вечерта да вкараш агитки в парламента и да скубеш кабели. Надявам се българите да прогледнат. При 7-8 нови партии и загубени гласове, които се редят на трибунката, ще слушаме само глупости. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в коментар на сблъсъците между депутати в НС в четвъртък вечер.

"Това е ежедневието на несистемните партии, които така са се вкопчили в социологическите изследвания, че са готови за половин процент да продадат за милиарди левове хората. Няма кой повече да ни даде милиарди да си оправим емисиите, социалните плащания, за рекултивация на регионите и сигурността на миньорите. Трябваше да се гласува и днес да дойдат няколко милиарда, но явно на българите не са им нужни, щом продължават да гласуват за такива партии", заяви още той. 

Последното заседание на НС: Окупация на трибуната, загасени лампи и изпълнение на химна

Сблъсъците в парламента бяха породени от приемането на документите по Плана за възстановяване. Пътната карта предвиждаше затварянето на "Мариците" до 2038 г. и компенсиране и преквалификация на работниците. Сега те могат да останат без работа много скоро заради фалит на централите, а България губи 3 млрд. евро, след като парламентът не прие промените в плана за възстановяване и устойчивост и новата глава към него RePowerEU, както и на актуализирането на пътната карта за климатична неутралност.

В първия ден от предизборната кампания той отправи и политически послания. "Ако ГЕРБ победи убедително на изборите, ще успея да предоговоря и да върна парите, които загубихме по Плана за възстановяване, ще се разбера с Брюксел, там са наши приятели. Ако пак се получат същите резултати от вота, ще трябва чрез данъци да съберем няколко милиарда, за да направим това, което Зеленият пакт иска. Най-голямото плащане беше в енергетиката, него го загубихме", посочи още лидерът на ГЕРБ.  

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase