Полицейска блокада в Софийска област и Сливенско

Нова серия акции на МВР в страната срещу търговията с гласове. Под полицейска блокада осъмнаха части от Костенец, Долна баня, както и различни адреси в Сливенско.

Софийска област

Мащабна операция срещу търговията с вот в Софийска област

Акцията в Софийско започна от сутринта. В Костенец и Долна баня жандармерията проверяваше всички, които влизат и излизат. Обект на проверките се оказаха магазини, заложни къщи и казина. В един от кварталите в Долна баня бяха открити 3 кубика незаконно отсечена дървесина."На територията на община Костенец и Долна баня са проверени 76 лица с 60 МПС. Задържани са 6 лица, 3 от които представляват криминален интерес на полицията", каза комисар Петър Соколов, началник на отдел "Охранителна полиция" ОДМВР.

Сливенска област

Акция срещу търговията с вот се провежда и в Сливен. Проверяват се частни адреси, търговски обекти и места, за които има данни, че евентуално може да се извършва престъпна дейност. В проверките са включени екипи на Охранителна, Пътна, Икономическа и Криминална полиция, както и на Жандармерията в Бургас и Регионалната дирекция по горите.

Акция срещу купения вот: Иззеха тетрадки с имена от магазини в Сливенско

"Проверяват се няколко сигнала, извършени са проверки в търговски обекти и жилищни адреси. До момента имаме задържани 7 лица и са образувани 2 досъдебни производства", заяви комисар Димитър Кикьов от ОДМВР – Сливен. 

По-късно през деня е задържан още един, а в няколко магазина са открити тетрадки с имена и суми. 

Още по темата вижте във видеото.