За тях се твърди, че подобряват и финансовото състояние

Числата на Грабовой, известни още като кодове на Грабовой, са част от алтернативна терапия, създадена от руския екстрасенс Григорий Грабовой. Тези числови кодове са представени като средство за лечение на болести, подобряване на финансовото състояние и други.

„Числата на седмицата”: 380 хиляди деца у нас живеят в риск от бедност

Въпреки скептицизма и критиките от страна на научната общност, числата на Грабовой имат последователи по целия свят. Самият той е роден през 1963 г. в Казахстан. Твърди, че има дарбата да диагностицира и лекува болести чрез духовна енергия и числови кодове

Според Грабовой вселената е създадена от информация и чрез използване на определени числови комбинации, хората могат да влияят на реалността и да постигнат желаните резултати. Основната философия на числата на Грабовой е, че всичко във вселената вибрира с определена честота и чрез правилно подбрани числови комбинации, тези вибрации могат да бъдат хармонизирани, за да се постигне желаното състояние. Например, числото 528 се счита за ключово за любов и мир, докато 741 се свързва с решаването на проблеми.

Редактор: Цветина Петкова