Сред най-важните теми за потребителите е въпросът за правото на аборт

Хората, които търсят любовта онлайн, все повече приоритизират политиката в търсенето на „единствения“. На база на тази логика много приложения за запознанства въведоха функции, които улесняват потребителите да намират партньори с потенциално сходни политически пристрастия.

Tinder например през септември стартира своя раздел „Център за действие“, в който въведе стикери, които позволяват на потребителите да споделят дали ще гласуват, както и важните за тях въпроси. Най-популярните сред тях са „Привлекателни хора гласуват (аз гласувам)“ и „Гласуване за репродуктивни права“.

Русия забрани използването на сайтове за запознанства в окупирания Курск

Правата на аборт ще бъдат гласувани в 10 щата през ноември, тъй като въпросът продължава да бъде основен в политическата тематика в САЩ.

„Центърът за действие“ включва и партньорство със сайта Vote.org, непартийна организация за регистрация на гласоподаватели. Целта е да предостави на потребителите информация, свързана с изборите, като например местата, на които се упражнява вот, както и крайните срокове за регистрация на гласоподаватели.

Редактор: Цветина Петкова