Катя Сунгарска и Александър Ботйов прогнозират ще има ли редовно правителство

Родственици и наследници на едни от най-значимите българи в историята – те пазят онази чиста любов към страната ни и се борят за нея и до днес. Срещаме зрителите на NOVA с родствениците на Софроний Врачански и Христо Ботев - Катя Сунграска и Александър Ботйов.

Хартия с различни оттенъци, грошове срещу вот: Как се е гласувало за първото Учредително събрание във Велико Търново

„Не мога да се ангажирам с никаква прогноза за изборите, защото с всички изминали избори вярвах, че отговорността ще надделее, но не се получи”, коментира в студиото на „Събуди се” Катя Сунгарска, родственика на Софроний Врачански.

„През месец май заявих, че правителство няма да се формира до ноември месец, но сега прогнозата ми е, че правителство ще има”, обясни Александър Ботйов.

По думи на Сунгарска, българските граждани подхождат емоционално към вота. „Българите гласуваме „против”, а не „за”. Трябва да се прави рационален избор, а не да се оставяме на емоциите”, добави още тя.

„Нямам право да изисквам каквото и да е, от когото и да е, ако  не гласувам. Трябва да бъдем пример. Освен наше право, правото на глас, е и наше задължение”, каза още Ботйов.

„Трябва да бъдем отговорни, така както политиците трябва да носят отговорност към държавата и народа”, обясни още Сунгарска.

Целия разговор гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА ПАРЛАМЕНТАРНИТЕ ИЗБОРИ ЧЕТЕТЕ ТУК 

Редактор: Виктория Гетова