Неговото лечение струва близо 24 хиляди лева

Как се лекува пациент със славата на Митьо Очите, който след престрелката в "Слънчев бряг" е вече седмица с опасност за живота в отделението по Реанимация на Бургаската болница.
 
От миналата сряда вечерта до днес лечението му струва на близо 24 хиляди лева. Лекарите от отделението по реанимация са категорични, че грижите, които полагат за Митьо Очите, са същите, каквито получава и всеки друг пациент на отделението.
 
Дали лекуват обикновен пациент, или най-големия наркобос по Южното Черноморие, за лекарите от отделението по Реанимация към Бургаската болница значение няма.
 
"Никой не е оказвал натиск върху нас, напротив - оставени сме да работим абсолютно спокойно. Естествено, чувстваме се не притеснени, но малко смутени от огромния медиен интерес. Иначе абсолютно поведението ни е такова, каквото при всеки пациент. Ние сме имали и подобни пациенти, много по-тежки, които, разбираемо, не са били интересни за медиите и не са получавали такава гласност", коментира д-р Здравка Инджова.
 
По данни от болницата до понеделник лечението на Димитър Желязков струва 21 890 лева. За вторник разходите са още 850 лева. Най-скъпи са медикаментите за регулиране на кръвосъсирването. Флаконът е 2300 лева, като за пациента са използвани седем опаковки. 
 
Според лекарите непосредствената опасност за живота му е отминала. За това важен фактор е здравият организъм на Митьо Очите. До часове лекарите ще направят опит да върнат пациента към самостоятелно дишане и в съзнание.
 
По думите на лекарите на Желязков предстои дълъг период на възсатоняване. 
 
Репортер: Цеца Алексова