Не пропускайте втора част на историческата драма със звездите от „Игра на тронове” днес от 22.10 ч. по Нова

Звездата от „50 нюанса сиво” Джейми Дорнан се вдига на бунт срещу английската корона в  премиерната за българския ефир историческа драма „Нови светове”, чиято втора част зрителите могат да гледат днес от 22.10 ч.  по Нова.

Лентата е замислена от Питър Фланери и Мартин Брандт като  продължение на друг изключително успешен техен исторически минисериал  - „Любовница на дявола”. Освен Дорнан, в историческият епос участва и доста познати лица от фентъзи драмата „Игра на тронове” като Патрик Малахайд, Майкъл МакЕлътън, Доналд Стъмпър и Джеймс Козмо.  Доста от сюжетните линии също напомнят на прочутото фентъзи и това не е случайно, тъй като Джорд Мартин черпи вдъхновение за своята поредица романи „Песен за огън и лед“ от историческите събития последвали Английската революция през 17 век.

Действието в „Нови светове” се развива през 1680, а времената са размирни заради последиците след Английската революция. На фона на безредиците четирима млади идеалисти откриват любовта, борейки се с кръв и ярост за по-добро бъдеще. За да постигнат това обаче, те трябва да бъдат готови да платят твърде висока цена.

Не пропускайте развръзката в премиерната за българския ефир историческа драма „Нови светове” днес от 22.10 ч.  по Нова.