Полуфиналът им осигури възможност сами да изберат образите за голямата битка на 30 май, понеделник, от 20.00 ч. по Нова

Калин, Поли, Геро и Орлин завоюваха първите места на полуфинала на „Като две капки вода“, който ще ги отведе към решаващата битка на 30 май, понеделник, от 20.00. по Нова. Победата на Орлин за вечерта му донесе оспорваното с Преслава място във финалната четворка. Звездите с най-голяма подкрепа от феновете получиха възможност сами да изберат образите за финала, а четиримата участници с по-нисък резултат ще се представят в два дуета. 

 Оперни арии, метъл и фолклорни изпълнения бяха част от невероятния полуфинал, който изправи неколкократно на крака публиката на шоуто. Един от големите гласове на България – Николай Гяуров, донесе на Орлин всеобщи адмирации и похвали от журито. „Благодарен съм на Бог, че имаме такава певица в България“, не сдържа радостта си Фънки след представянето на Поли Генова с песента на Уитни Хюстън и Марая Кери – When you believe. За пресъздаването на дуета екипът беше подбрал иновативна триизмерна проекция, която „партнираше“ като предварително записаната от Поли Марая Кери. Така рамо до рамо българската певица и нейното друго аз, предизвикаха фурор в залата и съдийското трио.

Калин Врачански беше отличен като „пълно копие на оригинала“, след като успешно представи неконтролируемото поведение на фронтмена на Korn, наред с безброй вокални промени в песента. Със сълзи в очи завърши своето изпълнение Преслава, която за няколко минути се превърна в един от космическите гласове като Валя Балканска. Фолк изпълнителката сподели, че фолклорната музика винаги успява да я развълнува, а народното пеене – я кара да се гордее, че е българка.

Хилда Казасян обяви голямата новина, че Геро е пропял именно на полуфинала с Крис Норман и песента Alice. В бога на операта Лучано Павароти и канадския рок идол Браян Адамс се претвори дуета в шоуто, който беше лично поканен от Хилда да вземе участие с класически изпълнения по време на нейните джаз концерти. Джулия Бочева се преобрази в соул дивата Ейми Уайнхаус, а Прея разигра истински музикален етюд по време на изпълнение на Арета Франклин.  

Финалистите получиха възможност сами да изберат образите за финала, а четиримата участници с по-нисък резултат ще се представят в два дуета. За големия финал Калин Врачански избра песен на Васил Михайлов от незабравимия филм „Капитан Петко Войвода“, а Поли се спря на Hello на Адел – песента с над милион и половина гледания в социалните мрежи. Най-големият комик сред звездните участници – Геро, на свой ред избра песен на актьор, но в майстора на клоунадата – Юрий Никулин. След оспорвана битка с Преслава за четвъртото място, Орлин Павлов направи своя избор с големия Емил Димитров, вярвайки, че именно той ще му донесе победа в шоуто следващия понеделник.   

Кой от четиримата полифиналисти ще спечели голямата награда? Какви изненади ще донесе голямата вечер на преобразяванията и как ще завърши звездния финал? Не пропускайте финала на „Като две капки вода” в понеделник от 20.00 ч. по Нова.

За актуални новини следете страницата във Facebook, a най-колоритните изпълнения на участниците от всички сезони на „Като две капки вода” можете да гледате в официалния канал на шоуто във Vbox7.com