Изкуството на световно известния артист може да бъде разгледано в галерия "Vivacom Art Hall", на "Оборище" 5

Артистът Mr. Brainwash е известен като едно от най-провокативните лица на съвременното изкуство. Всяка една негова картина е наричана пътуване през културата в страната на чудесата. Една от знаковите му творби е с лика на Айнщайн, който държи надпис „Любовта е отговора“. Изкуството му е колекционирано от звезди по цял свят. Артистът прави корици за музикални албуми на Майкъл Джексън, Мадона и още много международни звезди.

„За нас е голяма радост и чест да можем да представим за първи път в държава от Източна Европа Mr. Brainwash. Той е едно от най-известните имена в съвременното стрийт изкуство. Той става много известен след филма, продуциран от Банкси, в който той взима участие. Самият Банкси споделя за Mr. Brainwash, че той е феномен на световната арт сцена. Колекциониран е от безброй световни знаменитости. Папата на скоро прави колаборация с него. Най-известният му слоган е „Животът е красив“. Време е и София да стане красива“, споделя Деница Гергова, основател и президент на галерията за модерно изкуство .

„Освен че е един от най-продаваните съвременни артисти и колекция без стрийт арт вече не е пълна, искам да допълня, че вече в София може да се видят ексклузивни и селектирани творби от последните три години на Mr. Brainwash. Всяка работа е ръчно подписана и номерирана, но също така има и пръстов отпечатък от автора. Една от последните му серии е „Bitcoin“, в съвремие с новите тенденции. Също така могат да се видят „Момичето, което лети над Ню Йорк с балон“, световно известният образ на Мерилин Монро, заедно с прочутите му слогани „Life is beautiful“ и „Follow your dreams“ и „Спайдърмен“, който е един от най-разпознаваемите му образи. Подборът бе направен заедно със студиото на Mr. Brainwash и когато преди 6 месеца ми предложиха кои творби да дойдат в София, те препоръчаха най-популярните картини, към които има силен интерес по целия свят“, допълва Гергова.

Творбите на провокативния артист могат да бъдат разгледани в залата на галерията „Vivacom Art Hall“, на „Оборище“ 5 до 2 юли, но почитателите на стрийт изкуството ще имат възможността да видят и филма „The Exit Through“ на Банкси.