В момента най- актуални са специалностите в областта на туризма.

Все повече млади българи предпочитат да учат в чужбина. Кандидат-студентите избират западните пред родните университети, заради по-добрата материална база и практическа подготовка.

Така всеки трети младеж  желае да следва зад граница.

Колко струва обучението в някои от европейските страни и възможно ли е то да е безплатно?

17-годишният Денислав от София е възпитаникът на Френската гимназия и вече е решил да учи предприемачество и мениджмънт в чужбина. Най-уверен ще се чувства, ако обучението му е на английски език.

До скоро мечтата му е била да получи диплома за висше образование във Англия. Цените на обучението там обаче скочиха и сега за една година следване се плащат между 6 и 9 хиляди паунда.

В същото време таксите в Уелс са  доста по-ниски - около 3200 британски лири.

В Шотландия пък все още може да станете бакалавър или магистър безплатно.

В Дания също има университети, в които не се плащат такси. Холандия пък предлага обучение срещу 1720 евро, които могат да се плащат разсрочено.

Ако и вие искате да опитате късмета си зад граница, при кандидатстването трябва да покажете, че владеете чужд език на много високо ниво, да представите отлична диплома и  мотивационно писмо.

В момента най- актуални са специалностите в областта на туризма. Това е единствената сфера от икономиката, която бележи ръст дори по време на криза.